Vecka 32

Vecka 32 klar. 80% avklarat. Rutinbesök hos barnmorskan gick finfint. Behövde ej ta blodprov eller urinprov denna gång då allt såg så bra ut sist. 
SF-mått: 31 cm (+2 cm sedan sist)
Blodtryck: 135/70 mmHg
Vikt: 79,4 kg
Bebbes hjärtljud: u.a
Jag följer fortfarande min kurva fint. Bebbe ligger och trycker mot vänser sida och sparkar hej vilt mot höger revben. Känner sparkar mest hela dagarna, njuter av att se hur hela magen rör på sig när bebbe rör sig där inne. 
Veckan har bara susat förbi. Jag har inte mått särskillt dåligt, men börjar bli rejält trött på eftermiddagarna när jag har jobbat hela dagen. Har tagit mig igenom 2 st styrkepass denna vecka och varit ute och promenerat. Igår var jag ute och hackade snö för att få bort en gigantisk snövall som låg invid husväggen, målade väggar i barnrummet samt storstädade hela huset. Men sen sa kroppen ifrån, mådde inte toppen så att säga på eftermiddagen/kvällen. Idag har jag kunnat vara ute, gjort en snögubbe, plusat i snö som räcker mig upp till låren, veckohandlat mat, målat i bebbes rum, sytt lite bäbiskläder, lagat matlådemat och gått promenad på isiga gator. Jag känner att det börjar bli betydligt tyngre för ryggen, nu när magen växer så att det knakar. Börjar längta efter förlossningen och att vårt lilla pyre ska vara här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bästa sällskapet som finns när man ska fota magbilder. 
 
 
 

Vecka 31

Vecka 31 passerad. Denna bjöd på foglossning (bara höger sida,hummmm...), massor av timmar vid symaskinen, 3 träningspass, inköp av bebisgrejer,  samt start av fixandet av barnrummet. Kan även konstatera att magen känns som en planet, brösten som meloner, jag har börjat få lätta förvärkar och bebbe trycker ned mot bäckenbotten. 
Känns skönt att jag bara ska jobba i 2 veckor och 1 dag till. Inte så lång till kvar nu till BF. Lääääängtar! 
 
 
 
 
 
Har i princip alltid rosa trosor på mig då jag fotar magen på söndagar, hehe. Och alltid osminkad och med håret i trasslig söndagsknut. Well, håll till godo. 
 
Puss. 

Vecka 30

Vecka 30 passerad. 10 veckor kvar nu. Tiden tickar snabbt. 
Började jobba denna vecka igen. Kan ju defenitivt säga att det var jobbigt att komma igång med morgonruntinen efter 9 dagars ledighet. Sen så har jag märkt att jag har väldigt lite energi kvar till att göra något efter jobbet, jag vill mest sitta still och vila fötter och rygg. 
Än så länge har jag dock inga större gravidkrämpor. Jag kan få ont i fogarna ibland om jag inte tänker mig för coh lyfter fel på jobbet och lätt kramp i magen då jag går och står länge. Men peppar, peppar så har inga andra krämpor. 
Jag var på rutinbesök hos barnorskan i tisdags. Vaknade i tisdags morse med smärta på vänser sida, från nedre delen av bröstbenet, ned längs med revensbågen. Smärtan gav med sig precis där magen övergår i rygg. Smärtan satt i från att jag gick upp tills eftermiddag. Jag ringde givetvis barnorskan eftersom jag blev så nojig och undrade vad det kunde vara. Min barnmorska trodde dock inte att det var något, men jag fick ändå komma in på ett rutinbesök. Smärtan visade sig bero på att lilla bebben ligger och trycker upp mot mina revben, främst på vänster sida. Det börjar helt enkelt att bli trångt för den lilla magen. Stackarn ska få plats ca 10 veckor till, hur nu det ska gå. För övrigt så var allt bra med mig och bebbe. 
Rutinkontroll vecka 29 + 2
- Vikt:80,4 kg (+10kg från startvikt)
- SF-mått: 29 cm
- Blodtryck: 130/80 mmgHg
- Urinprov: Ok 
- Blodsocker: Ok
- Hb-värde:115 g/L
Jag följer tydligen min gravidkurva bra, ingenting avvikade. Det känns bra.
Bebbes hjärta slår stadigt och tydlig. Och lillfiluren sparkar hej vilt inne i magen. Hela magen hoppar, så nu syns sparkarna även när jag har kläder på mig.
 
Denna vecka har jag inte kunnat och orkat träna lika akrivt, men väl promenad från jobbet 1 dag, hemmagym á 50 min styrka, längdskidåkning 5 km samt gymmet 1 dag. Inget revelutionerande men 2 styrkepass samt 1 konditionspass anser jag som godkännt. 
 
Jag har fått graviditetspenning beviljat, samtliga papper är klara, så nu är de bestämt att från och med den 6 februari är jag hemma, så jag jobba bara i 3 veckor + 1 dag till. Jag känner att jag längar mer och mer för varje dag. 
På ett sätt ska det bli skönt att vara hemma, boa in mig och fixa inför att vi blir 3 i familjen. Men och andra sidan är jag rädd fö att jag ska bli uttråkad och rastlös. Jag skulle nog kunna sitta i timmar och värdera för och nackdelar med att gå hem så tidigt/eller inte göra det. Men det är som det är, det finns för och nackdelar med allt. Just i detta fallet har jag valt att gå på min magkännsla, det känns som att det kan vara rätt val, för både mig och bebbe att vara hemma sista 8 veckorna.  Det visar sig väl hur det går. Jag kommer säkert på saker att göra för att slå bort dagrna. Om tiden rusar lika fort som den göra nu, så kommer jag vekligen inte ha några som helst problem med att vara hemma. 
 
Här kommer veckans bilder på mig och kalaskulan: 
 
 
 
 
 
 
 
Puss på er!
 
 

Vecka 29

Imorgon seglar vi in i vecka 30! Känns som om att tiden rullar iväg fort nu. 
Jag har haft en fantastisk vecka, jag har mått toppen, jag har kännt mig hur stark som helst. Jag har varit ledig från jobbet och vilat upp mig. Något som jag verkligen behövde. Känner mig laddad med energi och redo för att gå in i vecka 30 (29+0- 29+6). 
Jag har verkligen kunnat röra på mig denna vecka, haft tid och ork till att träna.  Veckan har innehållit: cirkelfyspass på Friskis, långpromenad med en fin vän, hundpromenader, längdskidåkning och snöskottning. Känns ändå som helt okej aktivitetsnivå i vecka 29. 
Jag uppelver inte att magen har vuxit superycket, men lite i alla fall.  Lever i mjukisbyxor och alldeles för stora tröjor.
Syr bebiskläder på löpande band. Har fått lånat min mammas overlock-symaskin, hur kul som helst ju! Blir så lycklig av att sy, det är fantastiskt roligt. 
Jag har även börjat lite smått med att fixa i bebisrummet. Målning och möblering står först på agendan där inne. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss

Årsresumé 2017

2017. Vilket år. Det känns så länge sedan jag böjade på sista terminen på fysioterapeutprogrammet, så länge sedan jag flyttade till Borlänge, men det är inte alls länge sedan ju. 
Året har gått så fort, det känns som om att det bara flugit iväg. 
2017 har innehållit så mycket och ändrat mitt liv på så många olika sätt. 
Jag har under året hunnit:
1. Ta examen från fysioterapeutprogrammet
 
 
Blivit legitimerad fysioterapeut och massör
 
 
 
Sprungit Göteborgsvarvet, klarat mig runt 21 km på 2 timmar och 6 minuter, 56 sekunder. 
 
 
Flyttat till Borlänge och blivit sambo med mitt livs kärlek
 
 
Fått fast jobb på min drömarbetsplats
 
Varit i grekland, varit med om en jordbävning
 
 
 
Dansat på festival
 
Gravid
 
Köpt hus
 
Flyttat in i hus. 
 
Och fått dela året med en massa underbar fina vänner och familj! + träning. Avslutar detta med en massa bilder, dock så ä det bara en blandning av bilder, ingen glömd även om du saknas på bild. Älskar er alla så mycket. Tack för att ni förgyllt mitt år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick dess utom avsluta året på bästa tänkbara sätt, nämligen med fina vänner, en hund och massa god mat. Var vakna till kl 04 och det var en helt fantastisk kväll. 
 
 
Nu ser jag fram emot ett 2018 med massa utmaningar. Jag tror att det kommer bli helt fantastiskt. 

Vecka 28

Vecka 28 passerat. Närmar oss 80 dagars strecket med stormsteg. 
Känner mig lite tyngre och lite tröttare. Kroppen börjar verkligen känna av all den extra vikt som jag bär runt på. Det har varit tungt att jobba denna vecka. Men nu är jag ledig fram till 8/1, vilket jag verkligen ser fram emot. 
 
Blev överraskad i veckan. Mina fina underbara vänner hade fixat babyshower för mig! Så otroligt paff jag blev när jag kom innanför dörren efter jobbet och dom hoppar fram och blåser serpentiner på mig. Det var magist fint. Jag är så otroligt tacksam! Tänk att jag har sådan tur att jag har så fina vänner. Känner mig bortskämd och lycklig. Det gjorde hela min vecka så mycket bättre. 
 
Magen växer så att de knakar, det känns galet att magen ska bli typ dubbelt så stor innan vår lilla bebbe tittar fram. Längtar mer och mer varje dag. Ändå känns det sjukt att det bara är ca 12 veckor kvar. Är så otroligt redo, men ändå inte. 
 
Brösten har även passat på att växa lite till denna vecka. Nu passar ingenting. Var tvungen att köp nya bh:ar. Mina boobs har liksom vuxit från storlek small till medium/large. Jag har fått köpa en sport-bh i large, det trodde jag aldrig skulle hända. Nu håller jag bara tummarna att brösten håller sig och inte växer hysteriskt mycket mer. Det kommer bli så svårt att andas då. För nu när jag sitter, läggs liksom allt på varandra, brösten på magen, magen ned på benen. Det blir sådant tryck och det känns som att ingenting får plats. Men men, kroppen anpassar sig, organen får väl akta på sig så att bebbe får plats. 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0