Fredagendenförstafebruaritvåtusennitton

Smaken av torsdag på tungan. Det är 14 minusgrader ute. Jag får som vanligt springa till bussen. Om jag ska gå så tar det ca 13 min att gå hemmifrån mig till busshållplatsen, bussen går 06.43. Då kan jag inte gå kl 06.35, jag kommer liksom inte hinna då. Men varje morgon står jag där ap-stressad och slänger mig ut på byvägen och börjar springa 06.35. Kul. Att jag aldrig lär mig.
En annan komisk grej är att jag varje morgon möter en ganska rund kvinna i svart korvig täckjacka. Hon har två små hundar som ALLTID skäller på mig. Varje gång de skäller skriker hon "TYYYYYSSSSSTTT" så högt att jag hoppar till. Och så drar hon i kopplen till de två små råttorna. Hon har inte heller någon reflex eller reflexväst på sig vilket gör att jag alltid ser henne så sent när jag kommer flåsande mot bussen. Kaos uppstår nästan jämt med koppel, bjäbbiga hundar och jag som nästan får hoppa ut i snövallen. Längtar efter att snön ska smälta undan så att jag kan börja cykla till jobbet.
 
En konstant trötthet. Jag tror inte att det spelar någon roll hur mycket jag sover, jag är fortfarande trött. I en vecka nu har jag haft små rycklingar i höger ögonlock. Tror verkligen att det beror på någon form av sömnbrist även fast jag nu får sova på nätterna för att Micke går upp om Ellie vaknar. Det kanske är någon form av retroaktiv sömbrist? Den liksom hänger kvar eftersom jag sovit så extremt dåöigt sedan Ellie föddes.Och i och med det kanske jag kommer känna mig utvilad någon gång 2037 om jag har tur.
 
En liten fundering. Klassas man som tant om man är extremt taggad på att åka på Sy- och hantverksfestivalen i stockholm 15 februari? Jag bara undrar.
 
Hur är livet i allmänhet då? Jo det är fint tackar som frågar. Jag jobbar tisdag-fredag, 07.15-15.45. Ellie är supergosig när jag kommer hem och ger mig en massa kramar. Micke trivs med pappa-ledigheten och Ellie är glad som en lax. Ellie rumphasar sig fram och kan resa sig mot saker om hon vill. Hon älskar att gå runt och hålla i mina händer och banka på alla saker hon kommer åt. Hon är 10 månader, 79cm lång och väger ca 9,5 kg. Hon äter mat, men älskar verkligen kvarg. Vi håller på att fasa ut vällingen på dagen, och hon har nu bara 2 sovstunder per dag. Hon går och lägger sig ca 18.30 och vaknar mellan 05.40 och 06.30 (givetvis med två uppvak där emellan, men ändå). Livet är så rackarns bra. Jag känner mig så bortskämd. Det är verkligen inte alla som har en sådan tur med livet.
 
Jag har även börjat planera Ellies 1 års kalas. Hur sjukt är det inte att Ellie blir 1 år om ca 2 månader??? Jag har så svårt att greppa det. Tiden har verkligen rasat iväg de senaste månaderna. Jag vill liksom bromsa tiden lite. Men jag börjar även bli lite bebissugen igen. Kanske dags att göra en till liten bebis snart? Väntetiden innan man får bebisgosa är ju som känt ca 9 månader. Hur underbart med två så juveler??? Vi får väl se vad som händer, jag är ju redan så lyckligt lottad med Ellie, så jag förutsätter inte att ska kunna få en till lite underbaring.
 
Fredag! 
Fredagspeppen!  Sminkade mig till och med imorse. Ellie sov fortfarande vid 06:30 när jag gick till bussen. Jag har blivit superbra på att vara ninja på morgonen då jag passerar Ellies dörr. Jag får liksom ta pyttesteg för att golvet inte ska knarra, och sen i trappen får jag sådär vikta i knäna och fördela tyngden på olika ställen på trappstegen för att den inte ska knarra. Inte så supersmidigt när jag tydligen hade sovit mig igenom mitt första alarm och egentligen har lite bråttom. 

Mötte hundkvinnan idag också. Idag såg hon mig på långt håll och hann samla ihop sina små hundar. Dom skällde som vanligt helt  hysteriskt medan hon böjde sig ner och sa "sluta skälla" "Maggan var tyst!" Alltså ursäkta, men vem döper sin hund till Maggan? Jag bara undrar. Börjar nästan bli lite pinsamt för varje morgon hälsar jag på kvinnan med ett "godmorgon" men har hittills aldrig fått något svar. Jag kanske bara ska sluta hälsa? Eller? 

I vilket fall som helst så är jag fredagspeppad! Jag kunde gå till bussen idag, slapp springa. Vilket var väldigt skönt eftersom jag är lite stel i benen efter gårdagens frisvårdstimmelöp hem från jobbet. För övrigt är det typ en av veckans höjdpunkter! Att få snöra på sig springskorna 1 timme innan avslutat arbetstid och springa hem en gång i veckan. Lyx! 
Men åter till fredagen. Taggar eventuellt fredagsfika och nu hägrar min görttallrik som jag gör på morgonen. 

Ha en mysig dag 
Mvh en kollektivtrafiksåkare. (Detta kanske innebär att denna blogg kommer uppdateras mera? Lovar inget men kanske, tid finns ju när jag sitter och glor såhär på bussen) 

(null)

(null)

(null)

(null)
 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0