Spy galla utan ljud

Ibland är det bara så förbannat skönt att få spy ur sig lite galla. Bara rensa huvudet. Egentligen inte bry sig om vad som skrivs, utan bara låta fingrarna knattra ner det som hjärnan vill få ur sig. Att inte behöva använda munnen, inte behöva använda tungan till att forma ord, forma ljud som faktiskt låtar något. Inte behöva forma snälla ljud, utan ibland är det bara så skönt att få spy ur sig lite galla utan ljud.

 

Jag skriver nu för att jag måste få spy ur mig om en dam på bussen. Visst jag vet att jag har min egen stil och ibland kan ha lite väl mycket mönster och färger i konstiga kombinationer. Men människor med hyfs stirrar inte! Oavsett hur konstiga kläder man har. Så idag på bussen. Jag kliver gladerligen på , jag har håret i en lockig knut mitt på huvudet, luggen nere, mina stora glajor, blå hängselbyxor, svarta träskor, svartvitrandig tröja, stor stickad mångmönstrad kofta, röda läppar och min blå fjällisryggsäck slängd över ena axeln. Denna dam som då sitter på bussen börjar med att blåstirra på mig, hon stirrar när jag tar fram busskortet, hon stirrar när jag lägger ner busskortet igen, hon stirrar när jag går och sätter mig, (jag sätter mig snett bakom henne för att slippa stirrandet) då vänder sig damen om och stirrar ännu mer på mig. Jag börjar nu fundera på om jag råkade göra något när jag gick på bussen eller om jag har gjort något annat fel, eller att jag kanske hade en jättestor fläck på byxorna? Men om jag hade en fläck på byxorna borde hon ju ha slutat stirra nu när jag satt mig, eller? Efter fem minuter i den lilla bussen stirrar fortfarande damen på mig, och nu börjar det bli irriterande. Hela främre delen av bussen luktar starkt av damparfym, och jag lovar att det kommer från kvinnan med stirrögonen. Hon har bakåtsatt hår med hjälp av en klämma, lite grått hår lyser vid tinningarna, och skiljer sig från det för övrigt välblonderade och slingade håret. Hon har en för tight liten skinjacka över sin ganska för mycket feta mage, och hon går i sådana där velourmjukisbyxor i en hemsk lila nyans (det borde vara förbjudet att få gå ut i sådana när man börjar bli lite till åren och inte håller sin kropp i trim!). Till denna fantastiska outfit med jackan och byxorna toppar hon allt med att ha ett tight turkost ginabasiclinne, som smiter åt över den feta magen där fettet ligger och vilar i knät där hon sitter på bussen. Allt detta ackompanjeras av en liten louis vuitton plagiat väska i brunt. Usch hur hon stirrar. Jag kliver av en bushållplats innan jag egentligen ska av, känner hennes hemska blickar i ryggen. Bläh på äckliga människor som stirrar. Synd att jag missade att notera vad hon hade för skor till hennes fenomenala outfit. Jag stirrade nämligen tillbaka efter åtta minuters bussfärd, enbart för att hämnas hennes stirrande. Så vi satt och stirrade på varandra tills jag kapitulerade och klev av. Men jag lovar att hon hade sådana där fula små klackskor med lite klack och wannabe- nitar. 


Ingen ser mig som du ser mig ingen älskar dig som jag älskar dig.


Alkohol och lite annan skit

Fredag kväll. Sitter här för mig själv, fredagsmyser, äter lite Toblerone och känner mig lyxig. Sara, Peter och Alice har precis lämnat huset med sin alkohol och cigaretter. De frågade om jag ville följa med ut, men jag kände att jag inte orkar. Jag vill inte umgås med fulla människor, sitter hellre här hemma, känner mig bitter och har oplattad lugg.

 

Saknar Sebastian och är trött på att vara hemma. Vill skriva musik men det finns ingen inspiration, oavsett hur många timmar jag sitter med gitarren och skapar olika melodier. Ge mig lite inspiration tack!?

 

En fluga surrar konstant runt i mitt rum - otroligt irriterande. Jag funderar strakt på att gå och hämta damsugaren och dammsuga upp den. Den kommer då gå en säker plågsam död till mötes. Hehe, känner mig elak.

 

Har fällt elaka kommentarer till människor (en människa närmare bestämt) hela dagen. Elakt jag vet, (förlåt gud, jag kanske får komma till himlen ändå? Jag är ju inte mer än mänsklig) men du kanske vet den här känslan som fyller kroppen när man först tydligt och bestämt sagt att man vill vara ifred och inte bli störd med massa onödigt sällskapsprat, och sedan trotts det blir störd i alla fall? Om du nu har det, så förstår du hur jag har känt sedan lunch, och elaka kommentarer har bara slunkit ur mig. För den gråsvarta ångan inuti mig, den ville ut, och allt skit ville riktas mot en specifik människa.

 

Hade en släng av ångest idag också. En släng av ”jag vill inte att sommarlovet ska ta slut”- ångest. Orkar inte bli seriös, börja plugga, börja jobba, sluta träna varje dag. Jag kommer nog bli knäpp som jag blev förra treminen. Usch, tänker verkligen leva livet resten av sommarlovet, så gott jag kan i alla fall. Paulina far ju till USA, Maria till Göteborg och jag ska övningsköra. Så jag och Celine får väl leva livet så gott vi kan på egen hand mellan min körkortsteoripluggning och övningskörning. I mina öron låter de i alla fall som en bra plan.

 

Låter jag bitter nu? Låter jag som en tragisk ungdom som inte har något liv? Eh, jag orkar verkligen inte bry mig. Imorgon ska jag träna igen. Längtar efter gymmet och att få pumpa ut mig totalt igen.

 

Förresten så har jag inmundigat en halv cider ikväll, tyckte de var nog där, jag är verkligen världelös på att inmundiga alkohol. Ser ingen poäng med det. Wejwej storfestarn är jag! 

 


Fredag 19 juli

Åker buss, lyssnar på ljudbok och tuggar tuggummi. Livet är bra.


Söndag den 14 Juli

Jag har avskavt nagellack på mina naglar. Rött är det, sexy red heter färgen om jag inte minns fel. Tre av mina tio naglar på händerna har gått av, är korta och inte sådär snygga längre. Jag har en väldig mensvärk och lätt huvudvärk. Lika bra att ta dubbla panodil med en gång så botas båda värkarna, två flugor i en smäll liksom. Nyss hemkommen från Gotland. En vecka spenderad med mor, Göran lillsyrra och pojkvän. Sovit ganska dåligt i natt. Trotts sängsälskap av min underbara man.

 

Idag har jag inte gjort någonting. Jag har inte orkat någonting. Jag har inte velat vara social, inte varit glad, inte orkat gå ur mina pösiga mångmönstradfrägade byxor. Inte orkat skärpa till mig och tagit mig ut på min joggingrunda som jag egentligen vet att jag behöver. Det enda jag har orkat idag är att stått i duschen, tagit bort oönskad kroppsbehåring och publicerat massor av bilder på denna ack så inaktiva blogg.

 

Ibland önskar jag att man skulle kunna spara energi, sådär som i ett batteri. Så som idag när jag nu känner att jag behöver energi så kunde jag kunna gå och ta lite energi in i min kropp så att jag orkar göra något. Alla människor skulle kunna ha ett sådant förråd, en lite energitank till varje människa i familjen. Där skulle man kunna lagra överskottsenergi, för att sedan plocka fram den energin och tanka batterierna inne i kroppen när man känner att krafterna tryter. Hur man skulle kunna överföra energin har jag inte kommit på än, men en sak är säker stora batterier behövs, överföringsprincipen kan vara en uppfinning för framtida tankegång. 


Gotland del 4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gotland del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gotland del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gotland del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love you until the day after forever

För ett och ett halvt år sedan trodde jag aldrig att jag skulle kunna bli så störtkär i någon. Jag trodde att jag skulle leva forever alone. Jag trodde att jag aldrig skulle fixa att hålla ihop ett förhållande längre än fyra månader. Så jag trodde inte på kärleken, trodde inte att den existerade. Jag hade aldrig haft oslagbara känslor för en kille. Så idag undrar jag om jag bara har haft tur eller om det verkligen var så kallat ment to be. Träffas på ett musikevent? Ganska små chanser att de skulle kunna bli bra. Men det vart ju inte bra, utan det blev helt fantastiskt, otroligt underbart. Det är svårt att beskriva känslan av att älska någon så djupt, att bara vilja spendera varje minut, varje sekund, tillsammans med denna människa. Känna hur hjärtat slår sådär extra hårt, slår ett extra slag varje gång man ser varandra i ögonen. Skratta tillsammans så att magen gör ont, torka bort tårarna från kinderna när livet är tungt. Stötta varnadra när allt inte känns lika lätt. Hålla om varandra, känna närhet och känna sig älskad, omtyckt och betydelsefull.

För ganska precis en vecka sedan var det 17 månader sedan jag och Sebastian träffades första gången. Jag kommer ihåg den dagen, när jag var på Cozmoz i Borlänge och repade med Malle på scenen inför musikeventet som jag skulle vara med och spela på den kvällen. Kommer ihåg hur han kom ingåendes på scenen och började prata med Malle. Jag kommer ihåg hur vi sedan började prata, och jag kommer ihåg hur jag frågade om jag fick måla hans naglar rosa och hur vi efter eventet hamnade i logen där jag hade alla mina grejer. Jag kommer ihåg hur han frågade om jag ville ha skjuts hem, och hur jag svarade att min mamma skulle komma och hämta mig. Jag kommer ihåg hur han frågade efter mitt nummer när han bar mina saker till bilen. Jag kommer ihåg kramen jag fick när vi sa hejdå, och jag kommer ihåg känslan när jag satt i bilen hem med mamma. Jag ville träffa honom igen. Jag insåg att jag redan kände något för denna kille. Så skickade vi massa sms, och träffades igen. Han hämtade mig med bil, och vi åkte och spelade biljard. Och jag bara kände hur det kändes… rätt! Efter några veckor tillsammans med honom trodde jag att jag älskade honom så mycket som jag kunde då, men det bara växer hela tiden. Jag älskar honom bara mer och mer för varje dag som går. En totalt oslagbar känsla!

Kan knappt vänta till den dagen jag får vakna upp vid din sida varje dag.

Alva & Amanda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.


Tiden går,
Sekunder blir till minuter, minuter blir till timmar
Timmar blir till år
I en sövande dimma passerar livet år efter år
Som sagofigurer i en bok, har vi alla luddiga kanter
Finns vi i verkligheten?
Finns du?
Finns jag?
När blir vi verkliga?
Jag vill nå dig, komma så nära inpå som det bara går.
Jag vill känna dina andetag mot mig, vi, i ett.

Du säger att vi finns
Jag säger att du bara ser ett kalejdoskop av minnen
Du ger dig inte, inte jag heller.
Har du tröttnat på mig?
Har jag tröttnat på dig?
Jag tror inte det.
Hur länge ska vi stanna?
Hur länga ska vi leva i en dimma, och låtsas som ingenting.
När spricker bubblan?
Bubblan av liv, liv och rörelse.
När blir vi verkliga? du och jag.



RSS 2.0