Måndagendentjugondeaugustitvåtusenarton

Bitter, arg, irriterad och sur på min kropp. Vasst inlägg men huggtänder och taggar. 
 
Du kommer komma tillbaka på nolltid! 
Nu sitter jag här 5 månader PP och tittar på mig själv. Hormonfylld, kört 3 månader med skit mini-piller, bestämt mig nu för att slänga dem åt h-vete. Trött. Tappar skitmycket hår, har haft mens i tre månader. Kroppen känns sliten. En bäbis som inte ville amma efter ca 3,5 månad. Hur blev det med den här kroppen som alla sa skulle komma tillbaka på nolltid?  
Helt ärligt så gick det sådär. Jag har tränat ca 5 dagar i veckan sedan 5 veckor PP. Jag har fortsatt att äta i princip exakt vad jag vill. Jag har njutit i sommar och unnat mig glass.  
Jag har dippat i järnvärde, så nu är all boost från graviditeten borta. Dags att äta äckliga järntabletter igen som jag i princip måste äta 4 av varje dag för att de ska hjälpa. Mini-pillerna har gjort att jag mår skit psykiskt.  
Så det är här jag står nu, och stampar... irriterad, trött på min kropp som absolut inte vill sammarbeta med hormoner. Så vad ska jag hitta på nu? Fortsätta blöda en monsunflod varje månad och konstant ha för lågt järnvärde i blodet. Må piss av andra hormoner?  
Fortsätta träna skiten ur mig för att hålla mig lite i schack mot alla extra kilon som vill komma i och med alla hormoner och sötsuget de drar med sig?  
Så det här med att jag skulle studsa tillbaka och vara lika snygg, smal och typ välmående var ju en fet lögn.  
Vilket jag egentligen visste att det skulle vara redan innan.  
Och till alla er som sagt att jag kommit så långt som jag kommit på min väg tillbaka tack vare min unga ålder och amningen, så kan jag säga att det inte stämmer ett skit. För amma kunde jag bara göra ca 3,5 månad och att jag är ung spelar inte så pass stor roll. Jag har tränat skiten ur mig, det är det som har gjort det.  
Tack och hej leverpastej.
Mvh 
Bitter mensande tjej. 

(null)

 
 

Tisdagendenfjortondeaugustitvåtusenarton

Hej!

Hur länge sedan var det inte jag skrev ett blogginlägg? Jo, väldigt länge. Jag har inte haft inspiration. Men nu. Här kommer då äntligen en liten uppdatering.

 

Sommaren har bara rullat på. Micke börjar jobba på torsdag, vilket innebär att jag och Ellie blir ensamma hemma igen. Det kommer bli ensamt. Jag har dock bokat in en massa saker nästa vecka, så att det inte ska bli ensamt och segt, vilket jag tror är superbra.

 

Jag har haft en fantastiskt bra sommar! Sådan otrolig lyx att vara både jag och Micke hemma. Dagarna har gått så fort! Vi har målat och fixat på ladan, fixat i huset. Myst. Ätit massor av glass och svettats ihjäl i värmen. Vi har badat, gått promenader. Tränat. Umgåtts med varandra. Träffat vänner, fikat, träffat nya vänner, spelat minigiolf. Ja massor.

 

Elliore växer så att det knakar nu. Hon är snart för lång för att ligga i ligg-delen på barnvagnen. Hon avskyr fortfarande att ligga på mage och vill absolut inte lära sig att snurra från rygg till mage. Men hon älskar att så och babbla, så det är ju alltid något.  Vid förra BVC besöket vägde Ellie 5900 gram och var 65cm lång. Men det var för några veckor sedan. Vi ska till BVC på fredag och det ska verkligen bli superkul att se hur mycket hon har vuxit.

 

Jag har slutat amma. Mina bröst ville inte producera tillräckligt med mjölk när Ellie var ca 3,4 månad. I samma veva så började hon inte vilja ta bröstet, jag fick mjölkstockning och allt blev bara krångligt och jävligt. Allt bara var jobbigt, Ellie blev inte mätt, var gnällig och jag hade ångest för att mina bröst aldrig ökade i produktion. En dålig kombo helt enkelt. Så vi bestämde oss för att gå över till ersättning. Och vilken skillnad det blev! Ellie är glad, mätt och nöjd. Går förhoppningsvis upp mer i vikt och kommer tillbaka upp på kurvan igen. Först känndes det lite jobbigt att sluta amma så "tidigt". Jag hade egentligen velat amma henne tills hon var 6 månader, men såhär i efterhand så känns det väldigt bra att vi valt att gå över till ersättning. Detta beslut gör dess utom att Micke kan hjälpa till mer med matningen, så jag kan få mer fritid. Vi kan dela mer jämt på tiden med Ellie vilket är superbra. 

 

Ellinore har börjat sova så bra på nätterna nu (peppar, peppar). Hon får en matning mellan kl 20-21, sover sen oftast fram till mellan 00-01, vaknar och får en flaska ersättning. Somnar om bums och sover till ca 04-05. Vaknar och vill ha mat. Somnar om och sover till ca 06.30-07.30. Superlyxigt! Det är så skönt att kunna få lite egentid på kvällen innan det är dags för mig och Micke och sova. Håller verkligen tummarna för att hon ska fortsätta att sova såhär bra! Hon sover dessutom i egen säng, så jag och Micke kan verkligen vräka ut oss och sova hur vi vill utan att vara rädda för att rulla på Ellie. Den enda vi måste ta lite hänsyn till är Märta som sover i fotändan av vår säng, men om vi sparkar för mycket hoppar hon över och sover i Ellies säng (viket hon oftast gör faktiskt).

 

I lördags döptes Ellie. Ellinore Signe Linnéa Gommel Karlsson. Hon kommer nog ge mig onda ögat för alla namn sen när hon är lite äldre, men hon har ju många namnsdagar i alla fall! Vi va i S.t Stefans Kapell i Falun, hade ett superfint dop. Det blev verkligen lyckat, vilket var så skönt. Smörgåstårta till fikat, kaffe och rån. Inget krångligt, men trevligt va det.

 

Mer än så blir det nog inte berättat i detta blogginlägg. Avslutar som vanligt med en drös med bilder. Massor på Ellie, jag kan liksom inte rå för att jag fotar henne i massor. Hon är ju så rackarn söt! 

Puss 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 (Ja, hon har en luga i pannan, men älskar bilden ändå)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0