Torsdagendentjugoförstajunitvåtusenarton

Hallihallå! Idag blir Ellinore 3 månader! Min lilla klump! 
Hon har precis gått in i ett nytt utvecklingssteg och börjar ta in mer intryck. Hon känner igen mamma och pappa och är frikostig med leenden. Hon har börjat att jollra och låta en massa och man kan ha långa konversationer med henne. 
Hon vill fortfarande inte ligga på mage och lyfta huvudet, men stå däremot är bland det bästa hon vet. 
Hon är vaken mycket på dagarna och hon håller mig vaken på nätterna för hon ska äta varannan timme igen. På kvällarna är hon nästan otröstlig, och det enda som får henne att somna är att ligga i min famn i sängen och att jag sjunger för henne.
Jag älskar min lilla skitunge. 
(null)

(null)

(null)


Ellie och jag har varit ute och sprungit en del. Och det har gått förvånansvärt bra att springa med vagnen! Och om man vill träna konditionen lite extra, då ska man springa med barnvagnen! Jag skulle jämföra det med att springa i lite lätt uppförslut hela tiden. Fantastiskt bra för kondisen! 
Och givetvis har det blivit några amningspauser på vägen. För när Ellie är hungirg, så är hon hungrig. Då är det bara att hiva fram brösten vart man än är. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Så en lite kroppsuppdatering 12 veckor post partum. Jag är så galet imponerad av min kropp! Wow. 
För 12 veckor sedan vägde jag 88kg och hade en kalaskula med Ellie i. Idag väger jag ca 67 kg. Jag älskar vad min kropp har lyckats att åstadkomma åt mig. 
(null)

(null)






Torsdagendensjundejunitvåtusenarton

Nu äntligen kommer här ett inlägg. Efter mycker om och men. Gnistan har liksom inte funnits där de senaste dagarna (veckorna??). Men nu spottar jag ur mig ett inlägg i alla fall. 
 
Ellinore blev igår 11 veckor gammal. Hon gillar fortfarande inte att ligga på mage och träna på att lyfta på huvudet. Hon älskar när man bär runt på henne. Hon tycker om att sitta i babysittern och kolla på när jag/Micke fixar och donar i tex köket. Ljudet av damsugaren får henne nästan alltid att sluta gråta (på min spotify-lista på mest spelade låtar ligger vaccum cleaner - Part 01, 02 osv i topp). Hon käkar mat som ett litet monster. Vi ska inte till BVC för ens den 25 juni, så någon längd/vikt kan jag inte dela med mig av denna gång. 
 
 
 
 
 
 
Jag har varit på MVC för "återkontroll". Vilken J*VLA bullshit. Hallå jag har fött barn, är jag inte ens värd en grundläggande check så att alla mina muskler i underlivet är ok och att mina mamagmuskler dragit ihop sig som de ska? Jag fick frågan om "allt kändes okej". Om jag gjorde mina knipövningar och om jag kunde hålla mitt urin. Eller ja, rent ut sagt kissar jag på mig eller bajsar jag på mig?. Jag svarade nej och då var det inget mer med det. Hon frågade om jag hade slutat blöda avslag och om jag hade haft sex ännu. Sen frågade hon om jag fått min mens. Där efter preventivmedel. Jag har konstaterat sedan tidigare att inget preventivmedel fungerar så bra på mig, så vi pratade en stund om det. Hon rekomenderade mig tillslut den "nya spiralen" som  har givit så bra resultat hos kvinnor som satt in den. Jag känner bara att min kropp har redan självmant stött ut en spiral en gång. Jag är inte sugen på att uppleva det igen. Läste sedan om vanliga biverkningar på denna nya spiral som ska vara sååå revolutionerande. De lyder följande: Mycket vanliga biverkningar (förekommer hos 1 eller flera av 10 kvinnor) inkluderar huvudvärk, buk eller bäckensmärtor, akne eller fet hy, förändringar i blödningsmönstret, cystor på äggstockarna, och inflammaion i yttrekönsorganen eller slidan (vulvovaginit). Så helt ärigt, vem vill sätta in en sådan spiral??
Sedan var det liksom tack och bock. Jaha, tack och bock din kropp har burit och fött ett barn. Din fiffi sprack lite men det lagade vi såå checkt. Tack nu är du klar för oss i vården. Om du inte har blivit helt läkt korrekt så tänker vi inte ta reda på det innan det uppstår som komplikationer hos dig. Då får du söka vård och stå i vårdkö i sådär 1 år innan du får en remiss. När du sedan får träffa någon för en undersökning så får du rekommendationen knipövningar. Typ så känns det. Så jälva less. 
Jag upplever inga problem dock. Men det hade varit trevligt att bli erbjuden en vaginal undersökning i alla fall så att jag till 100 % vet att min fiffi och musklerna är ok. Men nej. 
 
Sen så tror jag att jag dagen till ära fått tillbaka min mens (det här med att helamma hjälpte inte mycket, mensen kom ju fort som satan ändå). Så jag är så otroligt less på min kropp. Så om någon har jättebra tips på preventivmedel som inte innhåller östrogen, så tas det tacksamt emot.
 
Jag fick i alla fall en koll på mitt blodvärde och vikt hos MVC vilket var gött. Blodvärde på 125 och vikten ligger nu på 69kg. Alla 18(!) graviditetskilon har jag gått ned. Nu vill jag gärna gå ned till 65 kg, mest bara för att jag tror att min kropp mår bäst i den vikten. Men ingen stress eller så. Det kommer när det kommer. 
 
 
 
 
 
 
Träningen löper på. Igår lyckades jag löpa runt milen i 5:37 tempo och det bästa är att det inte kändes allt för jobbigt. Det var roligt. Jag för FMTK-appen samt lite egna pass också.  Ca 5-6 pass i veckan blir det nu, vilket är underbart. 
 
Vi har hängt med vänner, grillat, fikat, promenerat. Paulina, Maria, E och P-E och familjen. Igår var det firande av Sveriges nationaldag vilket var supermysigt. Hela byn samlades och käkade rulltårta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0