26 april

Bra och fin dag idag. Ett träningspass på gymmet följt av jobb med fina barn på simskolan och finmiddag hos Göran. 
Fina Källviken 

Sen så följde jag med Sebastian ut och fiskade lite granna. Jag läste bok, och Sebastian fiskade, men han fick ingen fisk (lycklig tjej). 







Och jag frös om fötterna, och sen blev det mörkt och klockan blev halv tio, så vi for hem. Utan fisk. 

Lite om gårdagen

Godmorgon! Igår spenderade jag en del av min dag jobbandes på en verkstad. Jag fick banka in rör genom en massa stora metallplattor med hål i. Så idag kan jag verkligen intyga att jag har träningsverk i armarna, hehe 

Sen så var jag och mamma ute och cyklade och hittade fina träd med massor av blommor! Jag blev superduperlycklig - det är vår!!! 



Just nu ligger jag och myser i sängen och laddar energi för att gå upp. Idag blir de jobb på simskolan, förhoppningsvis en springtur innan det och grillkväll hemma hos Göran. 



Några dagar i April

Mycket har gjorts, och dagen har ägnats till att fotografera markprover till mitt gymnasiearbete. Ikväll är det cirkelfya som gäller. 
Dagarna har flutit på, jag har träffat Maria och Celine, vi har ätit lunch och går väldigt många kilometer på stan. 

Jag har köpt en prickig tröja! (Lyckligast i världen!) 

Jag har gått på promenad, och myst i skolen.

Jag har matat ankor, och fått sällskap av ett par stycken på vägen hem.

Så har jag även kollat igenom gamla bilder och hittat denna charmiga på mig, Sara och Frida! 



Lördag och söndag

En fin helg, bra helg. 
Jag fyndade skor till min balklänning och målade mina naglar till jordgubbar. 






Och så åt jag och mamma fruktsallad. 



Fredag 11 April

Myspysdag idag. Började dagen fint med ett pass på gymet med axlar + rygg och ett 40 min 
roddpass. Därefter hem, duscha och plugga klart dagens tyskauppgift. 
Sedan så har jag lagat mat med Göran

Fint skulle det vara så vi gjorde oxfilé med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad.


Jag och mamma var även ut på en promenad och hittade en larv som nästan såg ut som en bajskorv. 

Sen så fick jag en ny parfym av Göran idag som han hade handlat när han var i Tyskland i veckan. Den luktar verkligen supergott!! Jag är superdupermegaglad!!! 


Sen så har jag mamma och Göran gått en promenix på kvällen och vi hamnade framför den här fin vyn: 
Lite sagolikt sådär. 

Sedan så hittade jag och mamma gamla glajjor, och var givetvis tvungna att posa  lite granna. 

Vi är nästan lika snygga som den här överblommade videkissen 

Fin dag. Nu börjar klockan närma sig tolv och jag väntar på att min fina mysis ska komma hem från jobbet så att jag får pussa på honom. 
Kärlek till alla 





10 April födelsedagsfirande

Firade Frida idag, imorgon fyller hon 16, men vi firade henne lite i förväg. 
Vi åt fin mat, kamutvete och köttfärsbiffar med fetaost, öppnade pressenter och hade jättemysigt. Jag bakade sockerkaka med hallon i, och vi fikade som tokar. Imorgon åker Frida till Stockholm på kurs, mamma ska springa superlångt och  jag ska laga superdupermiddag med Göran. Sedan ska jag åka till Sebastian och mysa i massor. 




Puss&kram 

Lite bilder från gårdagen

Igår vad det träning, finlunch med fina vänner på gastro och teambuilding med simskolegänget.



Med simskolan spelade vi bowling, och jag gjorde en strike (!) 





Bra dag. 

8 April - en liten hyllning till menskoppen

Med tanke på att mina mensperioder brukar ske på följande vis: flodvåg forsande ur mig dagarna i enda och mensvärk så ond som om djävulen själv höll hus i min kropp, är det på tiden att jag skaffar mig en menskopp.
Jag värnar verkligen om att mitt underkiv ska må så bra som den förtjänar. Min snippa är (typ) det viktigaste jag har och den ska hänga med mig hela mitt liv, och det minsta jag kan ge den är ett underverk i form av en menskopp.

Idag är det tisdag, idag är det lingonvecka. Jag äter P-piller så jag har bara min fantastiska vecka varannan månad, så jag bör väl skratta mig lycklig, och inta klaga, men jag får alltid mensvärk som håler på att döda mig (det var därför jag började äta P-piller från allra frörsta början, nu är det dock av andra anledningar också), och jag HATAR mensverk. Jag ogillar äckliga tamponger som förstör underlivet, så nu har jag äntligen funnnit ett menskydd som är miljövänligt, snällt mot kroppen och som har hjälpt till att minska ned på min mensverk - menskoppen! Vissa tycker att det är äckligt, men jag är lyrisk! Bästa grejen ever. Superenkel, en kopp. Inga mer äckliga tamponger, behöver aldrig mer gå omkring med tamponger i bh:n. Nej, enkel och fin - en menskopp. 
 
 
Jag fyndade min menskopp på menskoppen.se, och det är bland det bästa köpet jag gjort. Lite intressant fakta om mens;
Man blöder i snitt 0,5dl blod/menstruation. En kvinna har oftast mens ca 12ggr/år. Om man räknar med att man får mens när man är 12år och får menopausen vid 50 så innebär det 38år med menstruationer. Sen kan man oftast räkna bort några år för graviditeter och några år i början och slutet där menstruationerna kan vara oregelbundna då får vi ca 35år vilket i sin tur innebär 21liter mensblod.
 
På menskoppen.se kan man även fynda fina små förvaringspåsar och läsa massor av anledningar till att köpa en menskopp. Du kan även få tips och råd, få ännu fler anledingar till att fånga upp ditt blod i en menskopp istället för att använda svampframkallande bindor eller allt-blir-torrt-som-en-öken-tamponger. Ja det vart en liten hyllning till menskoppen. 
 
 
 
Kramar // Emma 
 

7 April MÅNDAG

Måndag. 
Dagen idag började inte så toppenbra. Det började med att jag försov mig. Sedan så missade jag bussen till skolan då jag bråkade med min lillasyster om att hon skulle packa upp diskmaskinen, och jag fick cykla i pissregn till skolan. Det kanske inte låter så dramatiskt, men det var det, och tro mig, jag har idag än en gång skrämt slag på en granne när jag stod vid cyklestället och skulle cykla iväg. Sadeln var blöt, jag var arg, jag svor och sa väldigt fula ord, och sparkade i marken och mitt i denna aggression kommer en stackars kille (typ lika gammal som mig), och ska hämta sin cykel, och kollar halvt roat och halvt livrädd på mig. När jag sedan går till min mammas cykel för att hämta en plastpåse som satt på hennes cykelsadel, så måste han ha trott att jag snor plastpåsar från alla cyklar när det faller mig in. Så där skämde jag ut mig och skrämde ännu en granne.  
 
Efter det flöt dagen på relativt bra. På eftermiddagen så åt jag och mamma makaroner och korv (superdupergott!!), och sedan åkte vi och letade efter födelsedagspresenter till Frida. 
 



Fredag den 4 april 2014



Det har vart en bra dag idag, hade en fin morgon hos min finis, lunch på skolan, fixat mammas födelsedagspresent. Jag har gått in till staden och fikat och spatserat på stan med min fina vän Celine. Jag har ätit zatzikimat med mamma, handlat med mamma, bakat kärleksmums, gjort matlåda till högskoleprovet imorgon, och kollat på dålig tv med mor. En bra dag. 
Jag hade färgglada kläder idag också, och det gjorde livet ännu lite bättre. Nu ska jag sova och taggar inför högskoleprovet imorgon. Klockan står för ringning vid 07:00 imorgon bitti! 





RSS 2.0