Gravid vecka 37

Mentalt är jag klar nu.

Tack bebis för denna graviditet, men nu får du mer än gärna titta ut. Jag är less på att inte kunna andas ordentligt och inte kunna sitta normalt på grund av att du ligger och trycker uppåt. Jag är även helt färdig med alla sammandragningar, ilningar i bäcken och underliv samt den underbara halsbränna som kommer främst på kvällen då jag lägger mig ned. Sen till det här med att jag inte riktigt kan sova för att jag måste bulla upp med ormkudde mellan knäna, och för att kompensera det med knäna, så måste jag hamna i bra läge med huvudet. Sen så tar det ju 100 år att byta position på natten. Usch. Jag är så trött på att inte kunna hoppa, springa, gå fort utan att få sammandragningar. Jag är frustrerad och arg över stt jag knappt kan gå på gymmet längre för att jag har smärta i bäckenet och får sammandragningar. Om jag då mot för moda faktiskt mår bra och går på gymmet så får jag "sota för det" minst två dagar efter och må väldigt dåligt. 
Jag är så trött på att inte kunna leka fullt ut med Ellie för att kroppen inte kan och orkar. 

Jag är klar nu, så är det bara. 

Nu har det varit väldigt mentalt jobbigt med denna graviditet sista veckorna. Jag slutade jobba fredag den 13. Hade en "bra" vecka hemma då Ellie fortfarande gick på förskolan. Sen har både Micke och Ellie haft jullov och min kropp har bara sagt ifrån mer och mer. Det är dock supermysigt att vara hemma alla 3 och njuta sista "ensamtiden" med Ellie innan det kommer en till som ska ha uppmärksamheten. 
Det som är så mentalt jobbigt är som beskrivet ovan att jag inte kan göra saker som jag är van vid utan att jag antingen mår superdålig eller får så mycket sammandragningar att jag måsta sluta på en gång. Jag saknar att få ta i tills det känns som om att jag ska kräkas och svetten rinner ner i mina ögon. Jag saknar att flåsa av fysisk ansträngning, inte gravidflåsa för att mina lungor är ihoptryckta till ingenting av bebis. 
Jag vill såååååå ha tillbaka min kropp och bebis i säkert förvar på utsidan. Längtar ihjäl mig efter den där lilla krabaten som mosar mina organ och bänder i mina revbensbågar. 

Kroppsmässigt kan jag leva med förändringarna. Tar det bättre nu jämfört när jag var gravid med Ellie. Nu har jag "bara" gått upp 8kg och har först nu börjat svullna lite om ben, fötter och fingrar. Brösten är emorma och läcker redan råmjölk, har gått från strl xs/s på sportbh till strl l, vilket säger en del om hur mycket mina bröst har expanderat. De hänger en del och ligger nu tryggt och vilar på min kalaskula när jag sitter upp. Magen vägrar att sjunka ner känns det som, så jag bär mitt magklot högt och har ingen plats alls för magsäck eller lungor. Min aptit är otroligt dålig, är inte heller sugen på någonting. En del julmust har gått i på slutet, men absolut inget som jag inte kan leva utan. 

Vad har för övrigt hänt sedan sist? Jul har firats, Ellie har öppnat paket, så pass mycket att hon tröttnat. Av mig och Micke fick hon ett leksakskök vilket blev en stor succé! Ellie har "lagat mat" varje dag sedan julafton, ca 2timmar om dagen minst sysselsätter köket henne. Superbra tycker jag, då detta innebär att jag bara behöver sitta med och vispa lite för att sedan provsmaka det Ellie lagar. Mycket mer gravidvänlig lek än hennes "dansahoppajagakittlasjungapippilångstrump" - lek. 
Vi har varit på dop där min systerson Lars döptes. Så fint dop. Mycket folk, vilket Ellie har lite svårt för, men jon va superduktig hela dopcermonin i kyrkan och på mottagningen efter
Snön har kommit och gått och kommit åter. Ellie gillar inte snön så mycket, men vi jobbar på det. 

Ellie har nu även lärt sig att säga treordsmeningar som tex "mjuk macka (tecknar även då mjuk med tecken som stöd) med smör och ost" eller "Ellie måla krita pappret" "Ellies vatten glaset" 
Orden bara strömmar ut från henne. Känns som om att det är nya ord varje dag. Min lilla stora tjej är så förnuftig. Älskar henne så att jag går sönder typ. 

Förlåt åter igen för stillastående bloggande här inne. Det kommer nog bara inlägg när andan faller på nu mer. Ska försöka ka få till några fina gravidbilder på denna kula om vädret tillåter under veckan och kommer då givetvis publicera resultatet här. 

Puss på er mina fina vänner.




































Gravid vecka 34 (33+0-33+6)

Hej alla!
Ett inlägg i två etapper, då jag aldrig skrev klart inlägget när jag väl började i tisdags. 
 
Tisdag 
Ny vecka nya tag, eller vad är det man säger?
Vab var det hela förra veckan, Ellie hade ögoninflammation, selmhosta och extremt snorig. Denna vecka har jag åkt på hennes selmhosta som främst kommer mitt i natten. Detta har resulterat i ett gäng med otroligt dåliga nätter för vår del. Tröttheten är maximal i huvudet, men koppen hänger med förvånansvärt bra faktiskt. Trotts en slemmig hals var ag på gymmet igår och lyfte lite vikter. Hela kroppen skrek efter aktivering i annan form än hushållsarbete, leka med barn och promenader. Jag körde ett grymt pass (trotts en tappad sko på uppfarten hemma, vilket innebar på gymmet att jag fick träna i strumplästen)! Körde marklyft i stege. Start på 20 kg, sedan 3x10 på stegrande vikt upp till 50 kg. Körde frivändningar/celans från 20 kg upp till 40 kg, 8 x 2 på varje vikt, stegrande med 5 kg intervall. Där efter körde jag böj. Backsquats från 20 kg, stege med 10kg intervall upp till 50 kg även här, 10x3 på varje vikt. Vilken underbar känsla det är att känna att benen orkar pressa upp 50 kg utan större svårighet. Avslutade passet med lite rörlighet/styrka och gjorde raken med 5 kg viktplatta, utfallsgång 12 kg, samt "hela jorden runt" med viktplatta 5 kg. Skönt med ett lugnt pass. Idag känner jag äntligen att kroppen har fått arbetat lite. Längtar nu ännu mer efter att kunna köra burpees tills jag kräks, kötta roddintervaller och gå igenom hela kroppen i ett HIT-pass. Längtar ihjäl mig. Rehab från dag 1 efter förlossningen är min plan! Knipövningar deluxe för att få stark bäckenbotten och för att kunna börja aktivera bålen på ett säkert sätt.
 
Ellies utveckling då? Jo, den går i raketfart! Hon pratar och tecknar med tecken som stöd. På hennes förskola använder de mycket tecken för att förstärka orden. I helgen sa Ellie en riktig mening! Hon sa "hår macka mamma, smör, ost" och tecknade samtidigt tecknet för hård macka. Ellie sätter ihop fler och fler ord och det är helt underbart. Hon har även snappat upp lite engelska, härmade mig i helgen och sa "Let´s go!", tog mig i handen och gick. Behöver jag säga att jag är imponerad och ändå vill bromsa tiden lite?
Ellie älskar Pippi Långstrump, Emil och Saltkråkan. Årets julkalender går också hem faktiskt.
På matfronten är det inte lika utvecklande... På förskolan äter hon oftast bara lite frukost, sedan någon frukt till fikat. Lunchen burkar hon mest peta i, pasta utan sås går bra och hel potatis som hon får äta direkt ur handen. Eftermiddagsmelliset går dock i lite mer. Hemma äter hon inte så mycket mat, korv går i i alla dess former. Pasta är en hit. Bulgur går bra att äta direkt från min tallrik, om det ligger på hennes så vill hon dock aldrig äta. Laxspasta går även det bra. Köttbullar. gröt, yoghurt med flingor, mackor med ost. Ja, ni hör väl vilken gormand hon är.
Ellie äter dock all mat med sked eller gaffel, dricker nu mer vatten ur glas och är så fixig.
Hon är även inne i en extremt mammig period, och då menar jag verkligen extremt! Ellie somnar bra i sin säng, men vaknar sedan efter några timmar och vill in till oss. Det tycker jag är okej, så länge Ellie sover mellan mig och Micke. Men nu när hon är så mammig så vill hon sova i princip på mig. Detta resulterar i att jag sover väldigt dåligt, högravid som jag är. När jag försöker flytta Ellie en bit i från mig men ha en skyddande arm nära etc så vaknar hon och skriker tills hon har snurrat sig tillbaka intill mig. Jag vet att jag aldrig kommer att få tillbaka denna tiden och ja, det är extremt mysigt att ha en liten gullunge som ligger och snusar invid mig. Men, ibland önskar jag verkligen att jag skulle få sova en hel natts ostörd sömn (läs varje kväll, hehe). Jag njuter dock till fullo av att ha Ellie så nära och vi har en väldigt fin kontakt. Hon hjälper mig att laga mat, vika tvätt. Vi läser böcker och ja, livet är väldigt bra just nu trotts allt.
 
Söndag 
Seglar nu in i vecka 35! En mental seger. Har tvättat upp alla bebiskläder i storlek 50/56. Konstaterat att hag behöver köpa fler pyjamasar, ev några fler byxor och ytterligare någon body i 50. Har införskaffat mig ett mjukisset som jag inte ska använda innan efter förlossningen när jag har duschat och har rena kasslertorsor och megabinda på plats. Ska även köpa mig ett gäng med nya, mjuka gigantiska tant-trosor som sitter på plats. 
 
Jag har träffat Sofie och fått en massa bra energi! Hon kan konsten att göra mig glad och lycklig och orka med gravidkroppen några dagar till.
 
Idag har jag även kört ett underbart pass på gymmet! 
Stakning 1500m, motstånd 10, hastighet 5min/km. 
 
Cirkel, 4 varv, 8 reps/övning 
- clean med pushpress 25 kg.
- boll över axel, 12 kg 
- lateralflex sida, 6 kg 
- squatjump upp på stepbräda 
- rodd m stång, 25 kg 
 
Cirkel 4 varv, 8 reps/övning 
- marklyft, 25 kg 
- ensides clean med KB + press, 8kg
- löpning upp på stepbräda
- kb-swing 16kg
 
Kände mig levande igen under passet. Kroppen har liksom varit i dvala. Känns att jag inte är designad för att bara gå promenader, nog för att jag inte underskattar det som motionsform. 
 
Jobbar nu min sista vecka innan ledigheten. Tänk att jag ska vara ledig i ett helt år sedan!? Det är lite sjukt. Måste även ta tag i att skicka in papper till kommunen om faderskapsintyg samt ändrade förskoletider för Ellie. För när monstret har kommit ut och jag är mammaledig så får Ellie gå på förskola mån-tors 9-14, istället för som hon går nu mån-fre 07.40-14.30. Så det blir inte jättestor förändring mer än att hon äter frukost hemma, och att eftermiddagsfikat blir hemma det med. 
 
 Nu taggar jag vecka 35, hoppas att kroppen vill fortsätta hålla och önskar mig energi så att det räcker över hela veckan. 
Puss på er! 
 




 




RSS 2.0