Söndagendentrettiondeseptembertvåtusenarton

Hej! 
Söndag. Laddar batterierna inför en ny vecka. 
Veckans schema för mig och Ellie lyder följande:
Måndag: Gym med Linn och Ebba
Tisdag: Träning med Genemsamma krafter på friskis med Rehabmammagruppen 
Onsdag: Babyrytmik eller genemsamma krafter (har inte bestämt mig än)
Torsdag: Beby på biblan + löpning 
Fredag: Gym med L & E. 
Lördag & Söndag: Jag och Ellie har inte bokat in något speciellt, men Micke ska bort hela lördagen så vi kanske tar oss till friskis och river av ett pass! 
 
Veckan mat har jag planerat till följande: 
Måndag: Potatis och Purjolöks- soppa
Tisdag: Köttfärbiffar med potatismos 
Onsdag: Krämig pastasås med kyckling och soltorkad tomat
Torsdag: Fish and chips med remouladsås 
Fredag: Hemagjord pizza
Helg: Laga vad som helst... Inspiration 0 till mat på helgen.
 
Hoppas att det här blir en bra vecka! 
Överväger strakt att börja fasa ut Ellies nattmatning, för nu är det tungt att vakna varje natt! Räknade ut att jag inte sovit en hel natt på 8 månader! De två sista månaderna innan Ellie kom och så alla nätter efter det. Alltså det är  275 dagar. Jag kan meddela att det börjar kännas nu. Men alla som någon gång haft småbarn/ni som har, jag vet att ni kan relatera. Jag klagar inte, men det känns som om att Ellie börjar bli tillräckligt stor för att klara nätterna utan mat. Får se om jag kommer orka denna vecka eller om vi ska vänta in nästa lugna mellanfas mellan hennes utvecklingsfaser. 
 
Hoppas att ni alla får en superbra vecka!
 
(null)

(null)



Måndagendentjugofemteseptembertvåtusenarton

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett ihopkok av gångna veckors händelser! 
Mammalivet ramlar på, nu är det helt fantastiskt att vara hemma. Jag och Ellie har så kul på dagarna. Visst blir det gnäll och tandagnisslan, men överlag roliga dagar. Vi myser, gymmar, går på event på biblioteket, träffar vänner, fikar, myser lite mer. 
Det är så lyxigt att få vara mamma till denna lilla brud. Och hon är 6 månader! Hjälp vad fort det går! 
Puss på er!

Söndagendenandraseptembertvåtusenarton

Jag sjunger inte i duschen längre. Har inte gjort det på ett bra tag. När blev det så? Var det vardagen, livet och allt som kom emellan tro? Det känns som om att det är något som ligger och pyr under ytan, men jag kan inte sätta fingret på vad. 
Jag är lycklig, har nog aldrig varit lyckligare än vad jag är nu. Har jag bara gått ur fasten "sjunga i duschen?" eller är det något som kan komma tillbaka? Vad vet jag. Får väl helt enkelt börja sjunga igen, för hur svårt kan det vara? Får återkomma med rapport om det här med att tvångssjunga i duschen satte igång sånglädjen igen?
 
Jag är åter igen i träningsnarkomanträsket. Jag blir elak om jag inte tränar. Jag har denna vecka tränat 5 pass, med tvångsvila dagar. Träning är min drog. Jag behöver den för att orka om dagarna, typ. Behöver höja seratonin-nivåerrna. Behöver träna tills musklerna ömmar, träna tills spykänslan kommer, ta i lite till. Det är så sjukt, men så underbart. Var ute och sprang nyss (sprang så jag ville spy) men längtar redan tills gympasset imorgon med Linn!
 
Funderar på att köra kostschema i 6 veckor,  bara för att det är kul och att jag då kanske verkligen kan se resultat? Fåfäng som jag är ser jag alltid skavanker på min kropp som jag vill ändra på, kanske kan vara kul att prova? Vi får se. 
 
Livet som mammaledig flyter på. Har hittat ett riktigt kul mammagäng som jag träffar och går ut och går med, fikar, pratar bebissnack osv. Det gör att dagarna går så mycket fortare. 
 
Ellie har precis gått in i utvecklignsfas 5. Hon börjar bli så stor! Hon kan nu sitta korta korta stunder utan stöd, alltså mammahjärtat sväller över av stolthet. Vi har dess utom fått in riktgt bra sovrutiner (peppar,peppar). Ellie somnar mellan 19.00-20.00. Vaknar för mat någon gång mellan 00-02. Vaknar för mat en andra gång 04-05. Vaknar sedan mellan 06-07. Om hon vaknar 06 kan hon vara vaken en timme och kan sedan sova igen ca 07-08.30. Allt går faktiskt väldigt bra. Jag längtar dock tills hon inte behöver mat på natten. Oavsett om jag då kanske bara får sova 5 timmar på natten, så är det 5 timmar i sträck då och det är mer än vad jag sovit i stäck på 5 månader. Det börjar faktiskt kännas av att jag vaknar 3-4 ggr/natt, sömnbristen börjar ta ut sin rätt. Jag kan gå och lägga mig i god tid och sammanlagt sova kanske 8 timmar, men det är de ständiga uppvaken som gör det så svårt. Kroppen är liksom alltid lite vaken känns det som. Alltid berädd om Ellie skulle vakna. 
 
Natten inatt var den jobbigaste på länge. Inte för att Ellie skrek och var vaken, utan för att hon vred och gnydde i sömnen så mycket. I vanliga fall är vridande och sprakande en del av Ellies "jag vaknar för att jag är hungrig"-process på natten. Inatt gjorde hon så varannan timme. Hon somnade som vanligt vid ca 19.30. Jag gick och la mig vid ca 23. Somnade men vaknade av Ellie vid 00. Gav henne mat och hon somnade om, inget konstigt med det. Vid ca 01 vaknar jag igen av att Ellie låter, förstår att hon nog inte är hunrig igen så ger henne nappen och vaggar henne till ro igen. 02.40 vaknar av Ellie som vill ha mat. 04.30 vaknar av Ellie som gnyr, viftar, spakar. Lyfter över henne till min och Mickes säng, får henne att lugna ner sig cch sova lugnt igen. 06.15 Ellie vaknar - får mat. 06.45 Ellie klarvaken. Micke tar henne tack och lov och går upp så att jag fick sova 2 timmar till. Men det är det där hackiga sovandet. Det tar slut på mig. Jag hoppas verkligen att det bara är en fas hon är inne i och att det kommer att gå över. 
 
Det var nog allt jag ville skriva om denna gång. 
Puss och kram vi hörs snart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0