Jag lever

Två veckor av skolan avklarade. Jag lever. Börjar komma in i lunket igen. Jag har inget liv, (eller jo lite, träffade ju bästa Celine idag!) Imorgon står följande på tur;
• Friskis
• Jobba
• Plugga
• Körkortsteori
• Min älskling
• Sova
Tack för mig, godnatt

Känn ingen sorg

Två ord - BRA FILM
 
 

Perfektionist det är ja, men jag trotts det så kan jag faktiskt vara bra

Vad är det man egentligen är när man känner att man inte är värd någonting? Vad är jag när jag inte vill nå mer? Vad är livet utan en vilja? Vad är ett liv utan ett hopp? Du säger att allt kommer att funka, att jag kommer att orka. Men vad vet du om det egentligen? Visst du kan gissa, chansa och säga så, för att du vet att jag vill kämpa. Men bara för att jag kämpar kommer det inte betyda att jag kommer att orka. Men om ja orkar hur kommer jag då veta att jag kämpade tillräckligt väl, kunde jag ha gjort det bättre? Du säger att jag är perfektionist, visst, till viss del är det sant. Vissa säger att jag alltid vill göra allting perfekt, är det så? Jag är inte perfekt någonstans, med min tufsiga lugg, och håret i flätor så borde jag kanske bara tagga ner. Jag borde kanske sänka mina krav på mig själv, tillåta mig själv att göra fel. Jag borde sänka mina prestationskrav, säga att nu är jag hel. Jag borde sluta se mig själv som ett pussel, ett pussel där det alltid fattas en del. Jag borde bestämma mig för att bli hel, även fast jag är långt ifrån klar med allt i mitt liv. Jag kan inte gå omkring och vara trasig, trasig bara för att jag inte kan leva mitt liv snabbare än klockan går. Varje minut är sextio sekunder oavsett om jag vill det eller inte. Jag lär mig inget snabbare bara för att jag vill det. För allt tar sin tid. Jag får helt enkelt lära mig, lära mig att vara ett komplett pussel, vara hel istället för en lappad och lagad varelse som går omkring och saknar en reservdel. Jag ska smörja mina gångjärn, jag ska se till att jag inte gnisslar. Jag ska bereda plats på lagerhyllorna för information i huvudet, jag ska säga att jag duger, att jag är bra, att jag kan, och att jag får göra fel. Jag måste bara tro att jag är bra. För vi är alla genier. Men om du dömer en fisk efter dess förmåga att klättra i träd, då kommer den att leva hela livet och tro den är dum. Så jag måste helt enkelt tro att jag är tillräckligt bra.

Bra dag

Halli hallå bloggisen! Idag har jag haft en väldigt bra dag, har hunnit med ganska mycket plus att träna. Började med en ganska lugn morgon, var lite barnvakt åt Filippa, och tog en lång frukost. Sen åkte jag in till stan, skrev in mig på TM körskola, och fick teoriböcker och lite sådant. Sen åt jag lunch med mamma och cyklade sedan hem för att plugga körkortsteori. Pluggade sedan teori i tre och en halv timme innan det var dags för träning. Fick då övningsköra till gruvan, hihi heja mig! Körde sedan ett cross training pass med Friskis och Svettis. Körde på hårt och det gick riktigt bra! Fixade intervallerna riktigt bra, och jag känner att det går bättre och bättre! Efter ett hårt träningspass fick jag köra hem också, hih och det gick också riktigt bra. Sedan efter en dusch hemma så körde jag och mamma lite mera, lite stadskörning när det inte var så mycket trafik, de funkade också riktigt fint. Så idag är det en glad och nöjd tjej som säger god natt.

 

 


Frukost

 
 

Snart

Sitter på en brygga och känner hur vattnet får hela konstruktionen att gunga. Idag är det måndag, en vecka plus tre dagar kvar tills skolan börjar. Längtar faktiskt lite efter att få plugga.

Solen skiner, cirka 16+ ute och lite småblåst. Sommarn börjar lida mot sitt slut, jag har ångest för att jag inte har pluggat körkortsteori, jag har ångest för att jag inte har övningskört så mycket som jag borde. Men ärligt talat så orkar jag inte bry mig så mycket. Jag har haft ett fett gött sommarlov, och det har vart så skönt att inte plugga. Ska nog ta mig ett dopp i sjön, och så ska jag nog attackera körkortsteorin! Heja mig go go go! Tänker leva livet en vecka kvar av frihet.


.

Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel

Såpbubblor

 
 
 
 
 
 
 

En liten tripp till Stockholm

 
Var i Stockholm onsdag och trosdag med mamma och Frida. En liten mini semester mitt i veckan, en paus från vanliga vardagen och alla människor som kommer och går hemma på obestämd tid. 
Vi spatserade runt på stan.
 
Haha, vad gör vi här??
 
Gick genom gamla stan 
 
Läste karta och studerade vägval
 
 
 
Promenarade vid slussen mot fotografiska
 
 
Tog en paus innan vi tog oss an de fantastiska utställningarna på fotografiska.
 
Vi gick på skansen.
 
 
 
 
 
Vi såg grisar 
 
 
Getter 
 
En uggla
 
 
En sällskapssjuk påfågel 
 
 
Älgar
 
 
Kan de möjligtvis vara renar?
 
Och kanadagäss.
 
Mamma frågar sig galtt. "var är Måns?" när vi stod vid allsång på Skansen-secen 
 
 
Vi kollade på apor
 
 
 
Och söta små surikater
 
 
Som pricken över iet på alla museér, kulturella besök och shopping avslutades allt med lite goa popcorn, och bilen styrdes mot Falun igen.(dock vart det ett till stopp vid IKEA för att shoppa lite onödiga tygbitar, papplådor, och för en 5 kroners mjukglass)
 
Kort och gott en tiptop resa till storstaden! (vi klarade till och med att åka tunnelbana utan problem och felåk. Plus att vi lyckades utnyttja våra Stockholms-kort till max, utnyttjade gratis entré på stadsmuseét bara för att få gå på toa haha) 
 
 
 



RSS 2.0