Pannkaksdoft i vårregnet

Gör amerikanska pankakor och tycker att livet är bra. Det är kladdigt och fett, precis som livet ska vara. Nu skiter jag i allt vad som heter diet, jag tänker äta de som är gott. Jag lever bara en gång, så jag vill dö lycklig. Så den som kommer och säger att man ska inte äta sådant skit, det struntar jag i. Jag tänker inte gå upp i vikt, jag tränar och håller mitt liv sunt, men att bara leva på salladsblad, det är ingenting för mig.
Recept på finfina tjocka pankakor:
  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

 



Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0