Kreativa Kajsa - är det jag?

 



Du blev:
Kreativa Kajsa

Du är estetiskt och konstnärligt lagd och har en enorm kreativitet som du måste få utlopp för. Din estetiska sida är din starka punkt. Du har en känsla för färg och form och vill arbeta praktiskt och gärna med händerna, kanske genom ditt eget företag? Kanske är du classens clown eller sångfågel? Kreativa Kajsa är profilen för dig som inte bara vill ha teori på gymnasiet!

Nedan följer ett urval av gymnasieprogram och inriktningar som kan passa dig!

Gymnasieprogram som passar dig:

Hantverksprogrammet (HV)
Hantverksprogrammet vänder sig till dig som vill använda dina händer i ett kreativt yrke. I hantverksprogrammet möts gammalt och nytt. Det handlar om att med utgångspunkt i gamla kunskaper och traditioner skapa, reparera och ge service utifrån dagens behov. På hantverksprogrammet blandas teoretiska studier med praktik på ett naturligt sätt. Många hantverkare driver sin egen verksamhet och är småföretagare. Kunskap om ekonomi, marknadsföring med mera i ett småföretag är en viktig del av utbildningen.

Estetiska programmet (ES)
Estetiska programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom kultur och estetiska yrken. Programmet ger dig möjlighet att allsidigt utveckla förmågan till skapande, inlevelse och uttryck. Programmet ger dig en grund för fortsatta studier men kan också vara yrkesförberedande om du knyter det till ett specialintresse.

Inriktningar eller ämnesområden som passar dig:

Estetiska utbildningar
Är du duktig på att sjunga, måla, spela eller kanske dansa? Vill du arbeta med något kreativt när du blir stor för att verkligen få utlopp för den kreativitet du har inom dig? Då kan det vara smart att välja någon av de estetiska utbildningarna som gymnasieskolan erbjuder idag. Det finns massor av roliga inriktningar inom estetiska utbildningar.

Waldorf 
Waldorfskolor arbetar med utgångspunkt i Rudolf Steiners människosyn. Denna syn är baserad på grundtankar som kan formuleras: Människan utvecklas enligt lagbundenheter i såväl kroppslig som själslig och andlig bemärkelse. Under uppväxten vävs det helt unika livsmönstret för varje enskild individ.

Design / Hantverk
Ämnen inom design och hantverk finns inom många olika gymnasieprogram idag. Ämnena design och hantverk ges bland annat inom specialutformade program, inom estetiska- och hantverksprogrammet, på bygg- och teknikprogrammet.


Gjorde något test som skulle visa vilket program jag skulle gå på gymnasiet...  Jag vet inte riktigt om det här verkligen är jag eller om jag bara ska gå SAM eller NATUR?  Visst jag kan ju ha inriktningar på dom programen, men ändå...

Gör testet du med!

http://gymnasium.utbildning.msn.se/sections/tests/index.aspx?id=14


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0